B2B.PORTAL

UCM RemoteConnect: Genel Bakış ve Temel Özellikler

UCM RemoteConnect’e Genel Bakış 

UCM6300 Ekosisteminin bir parçası olan UCM RemoteConnect, UCM6300 serisi IP Santrallerle birlikte çalışan bir bulut hizmetidir. UCM RemoteConnect, şirketlerin uzaktaki çalışanlar ve cihazlar için güvenli, yönetimi kolay bir iletişim çözümü oluşturmasına olanak tanır. Network yöneticileri, UCM RemoteConnect aracılığıyla buluttan UCM6300 cihazlarının her yönünü yapılandırabilir, düzenleyebilir ve yönetebilir. Bu bulut hizmeti, uzak kullanıcıları IP santrale güvenli bir şekilde bağlayan otomatik NAT güvenlik duvarı geçişi sağlar. Bulut hizmeti, el değmeden yapılandırma ve BT dostu yönetim sunarken, Amazon Web Services (AWS) üzerinde çalışarak güvenilirlik sağlar. Grandstream Cihaz Yönetim Sistemi ile entegre olduğu için, her şirket network’ünü tek bir merkezi konumda kontrol edebilir ve özelleştirebilir. UCM RemoteConnect, kullanıcıların cihazlarını internete bağlayarak şirketlerin bağlanmasına olanak tanıyarak sorunsuz bir deneyim sağlar.

Başlangıç ve Özelliklere Genel Bakış 

UCM6300 IP santralinizi satın aldıktan sonra, onu UCM RemoteConnect aracılığıyla hızlı bir şekilde kurabileceksiniz. Hizmete erişmek için önce UCM RemoteConnect hizmet planı bilgilerine erişmek için GDMS platformunu ziyaret etmeniz gerekir. UCM RemoteConnect planı aşağıdaki özellikleri sunar:

  • UCM6300 IP Santral Yönetimi
  • Otomatik NAT Geçişi
  • Grandstream Wave & Wave Web Uygulaması ile Uyumluluk
  • UCM RemoteConnect ile bir UCM6300 IP Santral yönetimi

Yeni UCM6300 cihazınızı GDMS’e ekledikten sonra, UCM RemoteConnect için mevcut beta planı IP santrale atanacaktır. UCM GDMS’e eklendiğinde, kullanıcıların yönetmesi için tüm SIP uzantıları otomatik olarak senkronize edilecektir. Tüm UCM özellikleri, tümü bulut üzerinden değiştirilebilir ve yönetilebilir, bu da IT ekiplerinin veya kurulum görevlilerinin UCM6300 IP santral networkünün her yönünü özelleştirmesine olanak tanır. UCM RemoteConnect ayrıca, kullanıcıların arama ayrıntı raporlarının yanı sıra uzak arama istatistiklerini görüntülemelerine ve bunları web GUI’ye kaydetmesine olanak tanır. GDMS kullanılarak, SIP eş devreleri iki UCM6300 IP santral arasında yapılandırılabilir.

Otomatik NAT Geçişi ve Uzak IP Telefonlarını Bağlama

UCM GDMS’e eklendiğinde, otomatik NAT geçişi, SIP uzantı senkronizasyonu ve temel istatistikler, manuel yapılandırma gerektirmeden kullanılabilir. UCM RemoteConnect, kullanıcıların UCM’e güvenli uzak bağlantılar oluşturmasına olanak tanır. Media NAT geçişi, kullanıcıların NAT sorunları olmadan harici bir networkten arama yapmaları ve toplantılara katılmaları için otomatik bir NAT geçiş hizmeti sağlar. Uzak IP telefonlarının bağlanması, GDMS kullanılarak tamamen bulut üzerinden tamamlanabilir. Uç noktalar GDMS’e eklendikten sonra UCM IP Santral ile bağlanabilir.

UCM RemoteConnect ve Grandstream Wave Uygulaması / Web

Grandstream Wave web uygulamasında, kullanıcı toplantılara ev sahipliği yapabilir ve planlayabilir, kişilere erişebilir ve bunları yönetebilir, aramalar yapabilir ve aktarabilir ve aramalar sırasında sohbet edebilir. Wave ise UCM6300 IP Santral ile kullanılabilen Android ve iOS cihazlar için bir softphone uygulamasıdır. Wave’i indirip yükledikten sonra, toplantıya ev sahipliği yapmak ve toplantılara katılmak için toplantı bağlantısını girip buradan katılabilirsiniz veya sunucu üzerinden oturum açabilirsiniz.

GS Wave Web Uygulamasını kullanarak hesabınıza atanan benzersiz URL aracılığıyla harici ağınızdan aramalar ve toplantılar için UCM RemoteConnect’i de kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, SIP dahili numarasını ve SIP kayıt şifresini kullanarak GS Wave web uygulamasında oturum açabilir.

UCM RemoteConnect ve UCM6300 Ekosistemine daha derinlemesine bir bakış için, teknik webinarlarımıza YouTube kanalımızdan göz atın!