B2B.PORTAL

Uzaktan Eğitim Çözümleri

COVID-19 salgını sonrasında “yeni normal”,  yaşam tarzımızı düzenlemek için bizi her zamankinden daha fazla zorlayacak. Bu düzenlemelerin en büyüklerinden biri eğitimdir. Eğitimde online öğrenme seçenek ihtiyacı gittikçe artmaktadır. Ancak, doğru araç ve modern teknoloji ile uzaktan eğitim sadece mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda tüm dünyada eğitim kapsamını genişletme potansiyeli de sunar. Çevrimiçi dersler ve uzaktan eğitim verebilmek için okulun ihtiyaç duyduğu temel araç bir web toplantısı ve video konferans platformudur. Bu blog, okulların, Grandstream’in IPVideoTalk Toplantıları platformunda bulunan uzaktan çevrimiçi öğrenme çözümleri oluşturmak için kullandığı ana web toplantı özelliklerini vurgulayacaktır.

Uzaktan Eğitim için Web Toplantıları ve Webinarları Kullanma

Webinarlar : Standart bir toplantı odası kişisel iletişimler kurmak için harika bir araç olsa da, birçok öğretmen için bu dikkat dağıtıcı bulabilir ve bunun yerine sınıflarını bir webinar gibi düşünmeyi isteyebilirler. Bu, öğretmenin sınıf oturumunu tek başına kontrol etmesini sağlar ve yalnızca kendisinin konuşabildiği gibi, video gösterebilir, ekran veya diğer içerikleri paylaşabilir, dersi kaydedebilir, soru ve cevaplara yanıt verebilir ve daha pek çok şey yapabilir. Öğretmen ayrıca bu izni diğer öğrencilere veya öğretmenlere de verebilir. Öğretmenin, öğrencinin sorusu, yorumu olduğunu fark edebilmesi için öğrenciler el kaldırma işlevini kullanabilir ve öğretmen belirli öğrencilerin sesini açabilir ve / veya video veya ekran paylaşmalarına izin verebilir. Dersin sonunda öğretmen canlı bir soru-cevap oturumu yapabilmeleri için öğrencilerin sesini açabilir.

Toplantılar: Standart toplantı odası, bir öğretmenin öğrencilerle birebir iletişim kurması için harika bir özelliktir. Bu, öğretmene ve öğrenciye haftalık görüşmenin yeterli olup olmadığı veya bir öğrencinin ödev konusunda ek yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlaması için özel bir ortam sağlar. Toplantılar ayrıca ebeveynlerin ve öğretmenlerin öğrenci gelişimi, grup projeleri, küçük oturumlar ve daha fazlası hakkında sohbet etmeleri için kullanılabilir.

Kayıt: Online toplantı platformunun eğitim için sunduğu bir diğer harika özellik kayıttır. Öğretmenler bir sınıf oturumunun kaydını alabilir, böylece öğrencilerin izlemek için derste online olmaları gerekmez. Bu tür cihazların yüksek maliyeti nedeniyle her öğrenci için ayrılmış cihazlara sahip olmayan aileler için mükemmeldir. Ayrıca öğretmenlerin ve öğrencilerin ileride gözden geçirmeleri veya yeniden kullanmaları için bir sınıf kayıtları kütüphanesi oluşturmasına izin verir.

Faaliyet Raporları: Uzaktan eğitimin zorlayıcı bir yönü katılım ve devam düzeylerini ölçebilmektir. IPVideoTalk Toplantılarımız gibi web ve video konferans platformları, öğretmenlerin katılımı ölçmelerine yardımcı olmak için toplantı ve web semineri katılım raporları sağlar. Bu raporlar, öğretmenlerin; katılanları, ne zaman katılıp ayrıldıklarını, ne kadar ilgili olduklarını, hangi soruları sorduklarını, el kaldırıp kaldırmadıklarını ve hatta nereden katıldıklarını ve hangi cihazı kullandıklarını doğrulamasına izin verecektir.

PDF Belgelerini Paylaşma/Beyaz Tahta: IPVideoTalk’un son zamanlarda geliştirilmiş özellikleri arasında PDF belgelerini IPVideoTalk toplantılarında paylaşma özelliği bulunmaktadır. Eğitim için bu, öğretmenlerin ve öğrencilerin doğrudan herhangi bir belge üzerinde çalışmalarına ve çizim yapmalarına veya vurgulamalarına olanak tanır. Öğretmen, katılımcıların beyaz tahtaya veya belgeye çizmek veya yazmak için araç çubuğunu kullanmasına izin verip vermemeyi seçebilir. Öğretmenler, içeriği sanal olarak göstermek için beyaz tahta özelliğini ve çizim araçlarını da kullanabilirler. Beyaz tahta araç çubuğu, fırça / fırça türü, metin, silgi, arka plan resimleri, geri alma, kurtarma, diğer katılımcıların çizim yapmasına izin verip vermemelerini ve daha fazlasını içerir.

IPVideoTalk Toplantıları: Grandstream’in video, sesli ve web konferans platformu, iş arkadaşlarınızın, ekip arkadaşlarınızın, sınıf arkadaşlarınızın veya herhangi bir grubun çalışmak için bir araya gelebileceği sanal bir toplantı ve web semineri odası sağlar. IPVideoTalk, eğitim için, yukarıda belirtilenler de dahil olmak üzere, herhangi bir eğitimcinin kişisel sınıf ihtiyaçlarına göre özelleştirebileceği yüzlerce özellik içeren güçlü ve güvenli bir çevrimiçi iletişim platformu sunmaktadır.

Video Konferans Uç Noktalarını Kullanma

Oda tabanlı video konferans cihazları, okulların fiziksel sınıfı kullanmasına ve öğrencilerin çevrimiçi olarak katılmaları için yayınlamasına olanak tanır. Okullar, bazı öğrencilerin evde, bazılarının ise okulda olduğu hibrit modellere uyum sağlaması nedeniyle bu özellikle önemlidir. Oda cihazları ayrıca uzak öğretmenlere dizüstü bilgisayar veya web kamerasından çok daha iyi video kalitesine sahip özel bir video uç noktası sağlar.

GVC serisi Video Konferans cihazlarımız, kesintisiz bir uzaktan eğitim çözümü için doğrudan IPVideoTalk Toplantıları platformuna veya diğer bulut işbirliği platformlarına bağlanarak öğretmenlerin sınıf içi öğrenme ortamını çevrimiçi olarak genişletmelerini sağlar. Bir GVC cihazı, okul tesislerine veya evde konumlandırılabilir ve öğretmenlerin fiziksel sınıflarının kaynaklarını eller serbest olarak kullanmalarına izin verir. Öğretmenler bilgisayarları bağlarken kamera ve yakınlaştırmayı gerektiği gibi ayarlayabilir, böylece videoları, belgeleri ve diğer önemli içerikleri paylaşabilirler.